Verbroedering Aarschot – Geraardsbergen

augustus 23, 2015 admin Berichten allerlei

Verbroedering Aarschot – Geraardsbergen

DSCN0190

Een uitnodiging van de afdeling Aarschot werd door Geraardsbergen met open armen ontvangen. Enkele jaren geleden organiseerde G’bergen een Tiroleravond en het orkest van Aarschot bracht toen de zaal in lichterlaaie! Een onvergetelijke avond werd het met een hilarisch einde toen de muzikanten en hun begeleiders na middernacht vertrokken en de burgerkleren van de in Tirolers verklede Geraardsbergenaars per ongeluk meenamen.

Je kan je voorstellen dat de agenten die later op de avond een alcoholcontrole hielden onderweg naar huis raar opkenen naar die rare snuiters met lederhosen aan!

Dit jaar vertrok een bus vanuit de Oudenbergstad naar de martelarenstad Aarschot voor een namiddagje stadswandeling, petanqueplezier en natuurlijk een Tiroleravond.

Na een verkwikkende soep met worst werd de grote groep in twee gedeeld voor een interessante stadswandeling met samenkomst in het “bruin café” voor de degustatie van het plaatselijke bruintje onder het getik van een klein petanquetornooitje tussen de beide afdelingen…onder een stralend zonnetje zat het terras vol met nagenietende wandelaars.

En toen werd het tijd om richting feestzaal te rijden om het Tirolerfeest op gang te trekken met een felgesmaakte barbecue en de eerste tonen van “de Bergvagabunden”. Het duurde niet lang of de dansvloer was gevuld met dansende Tirolers in prachtige kledij, door sommigen zelfs eigenhandig en naar originele voorbeelden ontworpen. Toen de voorzitter van G’bergen op een tafel werd binnengebracht terwijl hij worsten  uitdeelde(traditie op de processie van Plaisance in G’bergen) op de tonen van het orkest was het hek van de dam en kon het feest niet meer stuk. Het is hier dat de idee ontstond van een verbroedering van de beide afdelingen want samenwerken zal in de toekomst meer dan nodig zijn binnen de Natuurvrienden gezien door de huidige Politiek een nieuwe aanval op de volkscultuur is ingezet, onder  meer door subsidies her en der in te trekken onder de noemer” besparingen”. Bij het afscheid werd alvast beloofd volgend jaar een nieuw project op te starten met een bredere kijk op de zaak en de belofte de vriendschap onder Natuurvrienden verder te promoten.

O ja, dit keer hoefden we niet in Tiroler outfit de terugreis aan te vatten…en geen alcoholcontroles te vrezen!

 

1684 Total Views 2 Views Today

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/