Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Culturele uitstap Marollenwijk en bezoek museum de Halpoort Brussel

3 oktober @ 09:00 - 18:30

Beste natuurvrienden,

Op zondag 3 oktober 2O21 gaan we op culturele uitstap. Dit keer gaan we terug naar Brussel. Niet naar de Matongéwijk, maar we gaan de Marollen ontdekken in de voormiddag, gevolgd door een bezoek aan het museum van de Hallepoort in de namiddag. Op de middag gaan we op z’n Brussels lunchen in Le Bistrot d’Halle.

De gids van dienst in de Marollen is Marc Vanderbiesen. Sommigen onder ons kennen hem beslist nog wel van de tocht door de Matongé. De Marollen is de oudste volksbuurt van Brussel, gelegen tussen het Justitiepaleis en het Zuidstation. In het hart van de Marollen wandelen we langs de Miniemenkerk, de Kapellekerk en het Vossenplein, bekend van de rommel- en brocantemarkt die er dagelijks plaatsvindt. Op zondag is die markt extra boeiend door het betere aanbod en we voorzien dan ook een vrij moment om over die markt te kuieren.

Op de middag wandelen we dus richting de Hallepoort, waar we dan ook gaan eten. Omstreeks 14u gaan we het museum van de Hallepoort bezoeken. Dit feeërieke monument van meer dan 600 jaar oud is de opvallendste getuige van het middeleeuwse verleden van de stad. Verspreid over vier verdiepingen komt naast het unieke monument zelf ook de geschiedenis van de stad aan bod.

Wie wil kan de 169 trappen van de Hallepoort beklimmen en daar genieten vanop de top van het gebouw van het mooie panorama op Brussel. Je kan ook een duizelingwekkende duik naar het midden van de 16de eeuw nemen en in de virtuele verrekijkers ontdekken hoe de schilder Pieter Bruegel de stad Brussel heeft gezien.

De gids wordt door onze kas betaald. Wat de treinrit naar Brussel en de maaltijd betreft laten we iedereen de vrije keuze, maar om het eten wat vlot te laten verlopen en het de mensen in de keuken gemakkelijk te maken vragen we om de keuze reeds door te geven via terugkerende mail of via sms op gsm nr. 0497 43 34 61 (Dizze). Het menu kan je vinden op:

https://le-bistro.be/nl

Uiteraard ben je ook vrij om een eigen lunchpakket mee te nemen.

We spreken af in het station van Aarschot om 09u waar we de trein van 09u14 nemen, om zo om 10u in station Brussel Zuid toe te komen, waar de gids ons opwacht.                                               Om 17u15 vertrekken we terug vanuit Brussel Zuid om in Aarschot aan te komen om 18u25.

Inschrijven kan tot ten laatste donderdag 30 september via overschrijving van 5 euro op ons rekeningnummer (zie onderaan de pagina) met vermelding: Marollen, en het aantal personen.

 

Namens het bestuur.

Gegevens

Datum:
3 oktober
Tijd:
09:00 - 18:30
Evenement Categorieën:
,
Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/