Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Busreis naar Luik

18 mei @ 09:00 - 19:30

 

 

Geachte leden,

 

Op zaterdag 18 mei organiseren we onze jaarlijkse bus-uitstap met deze keer een bezoek aan de mooie en oude stad “Luik. Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum. Sinds 2009 is er het nieuw, peperduur en hypermodern treinstation Guillemins. Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren. Het Archéoforum was de start, gevolgd door het Musée de la Vie Wallonne, La Boverie en het prestigieuze Grand Curtius.

Maar Luik heeft ook nog zijn troeven van vroeger: de vele kerken en de kathedraal, leuke cafés en goede restaurants, massale winkelmogelijkheden en op zondag de grootse en multiculturele markt langs de Maas: Marché de la Batte.

Een adembenemend panoramisch zicht krijg je vanop de Citadel, maar dan moet je wel de 374 treden bestijgen van de Montagne de Bueren. Met deze wandeling in Luik brengen we je langs al deze hoogtepunten via smalle steegjes, trappen, bruggen parken en pleintjes. .

 

 

Ons programma ziet er als volgt uit :

Het vertrek is voorzien om 9 uur op de Demervallei

In de voormiddag is er voor iedereen een bezoek gepland aan het museum “LA CITE MIROIR”, dat onder gebracht is in een oud zwembad dat dateert uit 1936 en het thema luidt “Dit nooit meer !”. De nodige uitleg over gans het traject zal in het Nederlands verlopen en gaat over de opkomst van het fascisme en alles wat er uit is voortgesproten. Voor meer info kan je surfen naar www.citemiroir.be.

Na het museumbezoek begeven we ons naar het centrum van de stad waar dan iedereen vrij is om zijn zelf meegebracht lunchpakket op te eten of eventueel een restaurantje te bezoeken.

Om 14u komen we dan terug samen en heb je de keuze om deel te nemen aan de rondwandeling in de stad onder leiding van onze vriend Peter Croonenborghs. Afstand van deze wandeling is minimum 8 km tot maximum 13 km, kan op elk moment ingekort worden.

En zoals altijd hebben we aan iedereen gedacht. Voor de personen die wat minder goed te been zijn is er in de namiddag een boottocht op de Maas voorzien met de Navette. Deze Navette heeft 6 stopplaatsen en fungeert ook als watertaxi,. De hele rit duur 1 uur heen en 1 uur weer, je kan naar eigen goeddunken op en af stappen ( dagpas 8 euro ).

En/of je kan natuurlijk het prachtige centrum verkennen op je eigen tempo indien je daar zin in hebt in groep of individueel. Zoals al vermeld in de inleiding biedt Luik heel wat winkels, terrasjes en kan je natuurlijk nog andere musea meepikken. Voor de dorstigen onder ons blijkt ook Brasserie C, gelegen in Impasse des Ursulines 14/24 een aanrader te zijn.

Na deze activiteiten komen we op een afgesproken plaats en uur terug samen waar de bus ons terug zal oppikken, de terugreis is voorzien rond 18 uur.

 

Inschrijven kan tot 12 mei door storting op onze rekening met vermelding van het aantal personen.

B.v. : 2 leden + 2 niet leden busreis Luik

Atb natuurvrienden Aarschot        IBAN BE69 0001 6125 0978

Leden natuurvrienden Aarschot :      10.00 euro

Niet leden :                                        20.00 euro


Hierin inbegrepen zijn de busreis en de ingang van het museum “LA CITE MIROIR

 

Namens het bestuur,

Désiré

Berg Vrij !

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
09:00 - 19:30